Velkommen

Portrett

Hei og velkommen til min side. Jeg er mer enn alminnelig glad i mat, skriving og musikk, så dette vil være emner du kan lese om her.  Fra jeg var liten og satt i armkroken til far min, mens han fortalte om sin barndom, har jeg samlet på historier om det som engang var. Han fortalte om hvordan han og vennen hans, Syver, som i knirkende snø og under fullmånen, stjal seg gjennom  vinternetter som var så kalde at «fuggeln datt dau ned fra greina». Deres ærend var å stjele spekepølse fra Bestemors stabbur.  Jeg selv sto 40 år seinere foran kjøttdisken på samvirkelaget i Lom og sang «Kling no klokka» for å få en pølsesnabb, mens alle de andre sang «På låven sitter nissen» for å få ei femøreskaramell.  Far min vokste opp  i Lom i mellomkrigstida, jeg trakka de samme barneskoene der på sekstitallet, mens jeg har bodd på Vinderen i Oslo etter at jeg fikk min egen familie.  Jeg og min familie er så heldige at vi har ei leilighet på ei lita gresk øy. Her er det også et utall av historier å fortelle, og likhetene mellom Lom og Tinos, de slutter aldri å forundre meg. Øya og bygda har mange likheter, mens Vinderen skiller seg ut i så måte!  Alle disse ulike scenarioene har vært tilstede i mitt liv, og forma meg på godt og vondt.  Ulike miljø, men lærerikt, og ikke minst, jeg tror jeg kan ta med meg fortida inn i framtida. Og så kjære leser, håper jeg at mine skriblerier kan bringe noe inn i ditt liv.

Legg gjerne igjen kommentarer og spørsmål!

7 svar til Velkommen

 1. Tilbaketråkk: Velkommen | Anne Aukrust

  • anneaukrust sier:

   Det var triveleg. Eg er syster til Bjørn Ola hvis du kjenner han. Far min heitte Jo, og var dyrlege i Lom i mange år. Eg blir glad for at folk likar bloggen min, det er berre å dele den med andre om du vil. Eg tenker at eg med tida skal starte med å arrangere greske matkurs, eg har ein greker fra Kefalonia som leigetakar, og vi to planlegg og laga greske kveldar eller kanskje kurs i gresk matlaging med tida.

 2. marit falkensten sier:

  Dette var herleg å lese. Sjøl vaks eg opp i Nordberg i Skjåk og har «sett meg fast » på Samos. kom nett heim derifrå no. Og kva anna gjer eg når eg er der….? trekkkjer samanlikningar mellom opplevd liv og kultur med det eg stadig opplever på Samos. Har kika inn i mange kjøken der nede allereie, men ikkje komen så frykteleg langt med dei kunnskapane eg har til no. Drasssa med meg kvitlauk, fersk baisilikum- anar ikkje eingong om det var lovleg å ha med i kufferten- honning frå privat produksjon og diverse anna krydder, granateple og limefrukt. Eg skal halde «gresk veke2 her heime no. Pst.: er litt nysgjerrig: syster til Ola A.? gjekk på Vinstra gymnas? Sjekkar meg inn her, eg.

 3. kari sier:

  Herlig Anne! Husker plutselig minner fra gymnaset og historiene dine vekker barndomsminner fra Bøverdalen. Driftig du!! Klem

 4. Åse Langli sier:

  Plutselig så var jeg inne på bloggen din. Mener å huske deg fra Torshus folkehøgskole, stemmer det Anne Aukrust. Morsomt å lese det du skriver! Husker du meg? Åse Langli

  • anneaukrust sier:

   Klart jeg husker deg! Ja det er mange år siden! Tusen takk for at du liker bloggen min. Veldig hyggelig. Har du kontakt med noen fra den tida? og er du på facebook, så kunne vi bli venner der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s