Arabiske netter og langflat tango

images-15images-13images-15

Tusen og ei natt!

Det var ord med sus i, og det var omtrent så langt som du kunne komme fra Lom. Vi så for oss flygende tepper, netter med nattsvart himmel, overstrødd med blinkende stjerner, kameler i ørkenen og arabiske prinser og prinsesser kledt i de vakreste farger og i fineste silke, overstrødd med juveler i alle slags farger.

Og nå venta vi på å få et innblikk inn i denne verdenen. Far vår hadde bestilt boka, eller bøkene. Det var seks bind med eksotiske eventyr som skulle bli sendt fra Oslo. Leveringstida var lang, hele tre uker tok det, men så var kvelden der.

Asbjørnsen og Moe sto forlatt i bokhylla. Arabiske eventyr sto for tur!

Far vår tok på seg brillene og bladde opp.

Men hva var dette? Det tok ikke lang tid før han begynte å ta pauser, og vi skjønte at han ikke leste alt som sto.

–Du hoppa over någgå, klagde vi.

Han ga opp å lese mer.

–Detta va da reint for tidleg, sa far vår og slo igjen boka.

asbj

Den kvelden ble avslutta med Asbjørnsen og Moe, og de seks bindene med erotiske eventyr fra Arabia, havna i kjelleren. Ute av øye, men ikke av sinn.

Det tok likevel noen år før forklaringa kom, men da var det ingen som fant igjen bøkene!

Et par måneder etter dette, skreiv far vår heim «Verdens musikkhistorie» fra det Beste. Mor vår var engstelig for at historien skulle gjenta seg, men nei, han forsikra henne om at dette skulle bli noe annet. Denne gangen var han mere forberdt!

Han fikk rett. Det var 24 LP-plater, alle med ulike tema. Her var det alt fra opera til klaverkonserter, og fra wienervalser til Souzamarsjer.  Foreldrene våre hadde danseoppvisning med fox-trot og tango. Det var danser som vi ikke kjente til.  Det var som om de ble noen andre når de svinga seg over golvet og lo høyt, mens far  bretta mor vår nesten dobbelt i en ildfull tango!  Vi satt stumme av beundring og var publikum.

tanf

Det eneste som kunne ødelegge stemninga, var når de ble for ivrige og trakka for hardt i golvet. Da hoppa stiften på grammafonen og ødela både plate og dans!

Når mor vår uttalte ord fra fremmede språk, hørtes det bare dumt og rart ut. Hun sa alltid feil. Men ikke når hun snakket om Ole guapa, Tangoen over alle Tangoer. Når hun uttalte det ordet, var det med lidenskap og latinsk glød!

Du finner den vedlagt som musikkinnlegg!

Her er matoppskriftene som hører til denne historien.

God helg!

Dette innlegget ble publisert i Historier. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s