Velkommen

Portrett

Hei og velkommen til min side. Jeg er mer enn alminnelig glad i mat, skriving og musikk, så dette vil være emner du kan lese om her.  Fra jeg var liten og satt i armkroken til far min, mens han fortalte om sin barndom, har jeg samlet på historier om det som engang var. Han fortalte om hvordan han og vennen hans, Syver, som i knirkende snø og under fullmånen, stjal seg gjennom  vinternetter som var så kalde at «fuggeln datt dau ned fra greina». Deres ærend var å stjele spekepølse fra Bestemors stabbur.  Jeg selv sto 40 år seinere foran kjøttdisken på samvirkelaget i Lom og sang «Kling no klokka» for å få en pølsesnabb, mens alle de andre sang «På låven sitter nissen» foran godtedisken for å få ei femøreskaramell.  Far min vokste opp  i Lom i mellomkrigstida, jeg trakka de samme barneskoene der på sekstitallet, mens jeg har bodd på Vinderen i Oslo etter at jeg fikk min egen familie.  Jeg og min familie er så heldige at vi har ei leilighet på ei lita gresk øy. Her er det også et utall av historier å fortelle, og likhetene mellom Lom og Tinos, de slutter aldri å forundre meg. Øya og bygda har mange likheter, mens Vinderen skiller seg ut i så måte!  Alle disse ulike scenarioene har vært tilstede i mitt liv, og forma meg på godt og vondt.  Ulike miljø, men lærerikt, og ikke minst, jeg tror jeg kan ta med meg fortida inn i framtida. Og så kjære leser, håper jeg at mine skriblerier kan bringe noe inn i ditt liv.

Legg gjerne igjen kommentarer og spørsmål!

Under er et youtube-opptak med meg som solist på Bruremarsj fra Valsøyfjord. Opptaket er fra Tinos, øya mi i Hellas, og fra en konsert som koret som jeg og mannen min synger i, heter Choriolis og er en flott gjeng!

Dette innlegget ble publisert i Historier, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

16 svar til Velkommen

 1. Eli Slemdal sier:

  Har fått meg en god latter. Du er veldig flink til å skrive, Anne. Gleder meg til fortsettelsen. Eli

 2. Dagny Albrigtsen sier:

  Kjempe bra og artig Anne! Oppskriftene er supre, og historiene er utrolig artige, særlig når dialekten kommer frem. Nå er også jeg blitt bloggfølger😀Blir spennende å følge deg, og gleder meg til flere artige historier! Flott Anne!

 3. Jorun Sønstevold sier:

  Så trivelige fortellinger, spennende matoppskrifter og fin sang! Flink du er. Mvh Jorun S

 4. Britt Sperstad sier:

  Hei Anne. Ja nå ha e skratta t tårein reinn tå historiein dine:-)!! Detta ska bli artigt å fylgje m på!! Ha ein fortsatt fin såmmår. Klem:)

 5. anneaukrust sier:

  Det var triveleg. Eg kjem til å legge kvar fredag framover, så følg med. Hels til dine!

 6. Nina Torp sier:

  En herlig blogg Anne. Stor-koste meg. Gleder meg til å følge deg videre framover.

 7. Kjersti sier:

  En kjempefin blogg Anne!!!Jeg riktig koste meg-og skal også prøve oppskrifter!!

 8. Kjersti Krøkje sier:

  Dette var utrulig trivelig blogg. Kjem til å fylgje deg videre, du skriv så artigt.

 9. Anne Daveronis sier:

  Dette er fantastisk bra Anne! Historiene dine er som vanlig stor underholdning!

 10. Unni Blomberg sier:

  Hei Anne! Kjempeartig blogg! Hilsen Unni Blomberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s